Reisgarantie

Reisorganisaties en aanbieders van pakketreizen hebben wettelijk de verplichting een reisgarantie te bieden. De garantie voorkomt dat consumenten de vooruitbetaalde reissom kwijt zijn in geval van financieel onvermogen of faillissement van de aanbieder. De reisgarantie garandeert tevens dat reizigers die op reis zijn, gerepatrieerd worden. Een pakketreis is een reis die bestaat uit het vervoer en overnachtingen indien deze samen worden verzorgt door de reisorganisatie.

GGTO-Reisgarantie fonds

 logo van GGTO reisgarantie

America's Travel Lodges BV is aangesloten bij het Garantiefonds van de GGTO onder nummer 1393.
Het GGTO is een reisgarantiefonds speciaal voor kleinschalige reisspecialisten, als alternatief voor de SGR.
Het GGTO-fonds biedt de zekerheid waar de klant recht op heeft. Een recht dat ook in de wet is vastgelegd. Mocht een reisorganisatie tussen het moment van de (aan)betaling en de feitelijke reis failliet gaan, dan ontvangt de klant de betaling(en) retour.
De Stichting GGTO staat er garant voor, dat het reeds betaalde deel van de reissom terug betaald wordt indien America's Travel Lodges in financieel onvermogen komt. Zowel vóór vertrek, als ook tijdens de reis.
Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens het verblijf de terugreis indien America's Travel Lodges hier niet meer voor kan zorgdragen.

Voor deze garantiestelling wordt standaard een vaste klantenbijdrage van €15,- euro in rekening gebracht voor facturen tot €10.000 Voor facturen boven dit bedrag wordt tweemaal de bijdrage gevraagd. De garantie geldt alleen voor pakketreizen, niet op losse overnachtingen in onze accommodaties of voor losse vliegtickets.

De volledige tekst over het garantiefonds van de Stichting GGTO kunt u hier downloaden.

Vereniging van kleinschalige reisorganisaties VvKR

 logo van VvKRAmerica's Travel Lodges is aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) met lidnummer 15002.
De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties.
Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we expertise om zowel voor de leden als voor u als klant een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te bieden.
Voor meer informatie kijk op website van de VvKR