Een kijkje achter de schermen

Deze pagina is een fotoboek dat een indruk geeft van het vele werk achter de schermen.
Een impressie van de acties die nodig zijn om de gasten van America's Tent Lodges een onbezorgde vakantie te bezorgen.

De pagina is tevens een dankjewel aan allen die ons in de afgelopen jaren hierbij hebben geholpen.
In willekeurige volgorde: Martijn, Theo, Mike, Veronique, Bram, William, Mandy, Pieter, Aranka, Leonie, Luuk, Piet, Julia, Brian, Lisette, Eef, Marcel, Dick, Claudia, Paul, Kees, André, Henk, Milou, Roos en Mark. Plus de tientallen vrijwilligers en ingehuurde mensen in de VS. Hopelijk zijn we niemand vergeten....

Hoe het begon
het eerste ontwerp voor de Serengeti het eerste ontwerp voor de Serengeti
Het eerste ontwerp van de latere Serengeti tent lodge. In het eerste ontwerp was een 4-persoons inrichting voorzien
werkoverleg in Ikea testen van de bedden
Werkoverleg in de IKEA winkel Palo Alto, CA Proefliggen voor het beste bed en beste matras
De eerste Dôme tent (later Expedition Tent Lodge)
De eerste expedition tents De eerste zending tenten
De eerste expedition tent wordt naar de bouwplaats gebracht. Hier in Petaluma, CA Verbazing van de camping eigenaar: "is dit nou alles voor zo'n grote tent?"
oppompen van de tent IKEA inkopen
Tot ze het zagen, konden we de campings maar niet duidelijk maken wat 'inflatable tent' nou precies inhield 'Even' bij IKEA wat spulletjes halen voor in de tent
inrichting inrichting eerste tent
De eerste tent is klaar en ingericht. Juni 2007, Petaluma, California Het eerste keukenblok was een open kast. Dat bleek niet goed te werken.
eerste dome bedden eerste dome
Daar is ie dan: de eerste tent. Toen nog Dôme genoemd. Met op de bedden heerlijke slaapzakken.
bedden buellton huur deze tent
In Buellton, CA werd de tweede tent gebouwd. De camping voorzag deze van beddengoed. Bij deze tweede tent lodge kwam een bordje dat de tent te huur was
Daarna kwam de Serengeti
platform Serengeti platform Serengeti
Oktober 2007, we bouwen de eerste Serengeti in San Diego, CA Voor de Serengeti moest een platform worden getimmerd
platform aankomst
Het platform is bijna gereed. campingeigenaren kijken geïnteresseerd toe. De aankomst van de eerste Serengeti
frame Serengeti frame Serengeti
Het frame van de eerste Serengeti wordt neergelegd. Het rode petje is de handleiding voor de bouw van de tent. Niet een papier, maar een persoon die de eerste keer komt meehelpen.
frame frame
Het frame is gebouwd, de rest moest in het donker (dus geen foto's) In het eerste ochtendlicht ziet het dak er al geweldig uit
dak gereed Serengeti gereed
Voor we verder kunnen, moeten er tientallen riempjes vastgezet worden. Oktober 2007. Dan staat ie er: de eerste Serengeti. Met de hoofdbouwers trots ervoor: Eef en Dick! Deze Serengeti heeft 10 jaar lang op dezelfde plek gestaan: San Diego KOA
verhuizing Barbecue
De inventaris van de Dome tent wordt verhuisd naar de nieuwe Serengeti en het moment wordt gevierd met een reuze barbecue voor alle bouwers.
Hoe het bouwen verder ging
Serengeti Las Vegas sneeuw
Na de eerste volgden meer Serengeti's. Dit is een bijzondere, voor wie het herkent. Op de achtergrond de Stratosphere in Las Vegas. Er heeft twee jaar een Serengeti op the Strip gestaan. En soms moest er gewacht worden tot de sneeuw gesmolten was voor gebouwd kon worden.
bouwen extra XXXX
Of we stonden met alle spullen klaar om te bouwen, maar de plek is niet gereed. Veel camping eigenaren geloofden namelijk niet dat de afmeting van de tent klopte. Ze dachten dat we verkeerd hadden omgerekend naar feet en inches. Dus waren de voorbereide plekken te klein.
voorbereiden bouw voorbereiden bouw
Met groot materieel wordt de site alsnog groot genoeg gemaakt. Terwijl de Serengeti uitgeladen wordt.
Serengeti Williams Williams twee tenten
Een dag later staat er dan een Serengeti. Hier in Williams, Arizona In één blik gevangen: de Serengeti en de Dôme
twee penske trucks drie tenten
Als het bouwen in heel korte tijd moest, dan werden er twee bouwteams ingezet. Bij Yosemite werden de tent lodges als test op een eigen terrein bij elkaar gezet.
uitrusten beeld
Zwaar werk bouwen. Even uitrusten en genieten van het resultaat En wat een pracht resultaat.
"Tent met Penske" is inmiddels in het voorjaar op de campings een bekend beeld
Serengeti schitterend in landschap even uitblazen
Op sommige plekken kunnen de tenten schitterend in het landschap ingepast worden. Zoals hier in Colorado. Zwaar fysiek werk op grote hoogte vraagt om regelmatige rust en vochtinname.
In 2015 voegen we een derde type tent toe: de Canvas Cabin
bobcat even spelen
De platforms voor deze tent vereisen soms zwaar materiaal Tsja, boys will always be boys...
onderframe Vloer is klaar
Op de fundering komt een zwaar framewerk van balken en dwarsbalken Daarop de eerste afdeklaag. Schitterende dansvloer zo te zien
ziet er niet uit begint iets te worden
Soms moet het werk in de steek gelaten worden voor een stortbui. Eerst het dak opzetten dan maar en dan droog verder bouwen aan de vloer. Het begint erop te lijken. Staat nog niet strak, maar dit wordt wel wat
vloer eind produkt
Een vloer leggen in de tent is lastiger dan in een huiskamer Het eindresultaat van 6 dagen hard werken
Jaarlijks onderhoud
laden auto reparatie
Tijdens het seizoen moeten spullen vervangen en aangevuld worden. Ook reparatie zijn tijdens het seizoen onvermijdelijk. Zoals hier op grote hoogte, bovenop de Serengeti.
Einde van het jaar
afbreken oprollen expedition
Alle Expedition tenten worden voor de winter afgebroken. Alle tenten worden schoongemaakt, opgerold en in zakken opgeborgen.
opgerolde expeditions Penske truck
De opgerolde expedition tenten liggen klaar voor transport naar de opslag. Per truck worden de tenten opgehaald en naar de opslag gebracht.
storage opslag
Alle tent lodges worden zo dicht mogelijk bij de zomerlocatie opgeslagen. Alles genummerd en bij elkaar gehouden per tent lodge.
platform afgedekt platform verwijderen
Als de Seregenti voor de winter wordt afgebroken, dan wordt het platform afgedekt tegen de regen en sneeuw. Na een paar jaar zijn de afdekplaten van het platform 'op' en worden opgeruimd. Volgend jaar komen dan nieuwe platen bovenop het fundament.
Schade aan tenten
ingestorte Serengeti ingestorte Serengeti
De Serengeti kan veel hebben, ook een beetje sneeuw. Maar geen blizzard die in een uur tijd meer dan een meter sneeuw op het dak deponeert. Hier de tent bij Bryce in 2009 Een uur later kwam dezelfde blizzard over de Grand Canyon en Williams. Ook de Serengeti daar kon daar niet tegen.
windschade windschade Serengeti
Een microburst (een hevige onweersbui geconcentreerd op een zeer kleine plek) maakte een einde aan een Serengeti bij Bryce. Zonder extra kettingen bleek de Serengeti ook niet tegen heftige voorjaarsstormen te kunnen. Inmiddels worden de Serengeti's in dit gebied in de winter ook afgebroken.
Beurzen
Vakantiebeurs vakantiebeurs
Tussen het afbreken en opbouwen is het tijd voor beurzen. Zoals hier in Utrecht En opnieuw Utrecht een dag later.
America's Exclusive Brussel
Utrecht 2012: de lancering van ons nieuwe label: America's Exclusive Niet alleen Utrecht, maar ook beurzen in Brussel (foto), Antwerpen, Amsterdam, Harderberg, Caravana Leeuwarden en Londen.